26-27 травня 2009 року організовано тренінг для членів районних Координаційних Рад в АР Крим. Цей тренінг розпочинає новий етап навчання членів районних координаційних рад з питань розробки районної міжсекторної програми сприяння здоров’ю матері та дитини. Тренінг проходив в Ленінському районі АР Крим в рамках Компоненту “Міжсекторна модель сприяння здоров’ю матері та дитини”.

20-22 травня 2009 року в м.Києві проведено другий тренінг для тренерів (ТОТ) з підготовки до пологів та батьківства. Взяли участь 25 учасників з пілотних районів чотирьох областей (лікарі-акушери-гінекологи, неонатологи, соціальні працівники). Тренінг проводили експерти Іванна Братусь (Київ) та Тетяна Бабіч (Донецьк) в рамках Компоненту “Міжсекторна модель сприяння здоров’ю матері та дитини”. Учасники відпрацьовували навички тренерської роботи в Школах усвідомленого батьківства. Перший тренінг даного циклу відбувся 2-4 квітня 2009 року і був присвячений детальному розгляду методики роботи „Шкіл усвідомленого батьківства” та усіх тем програми підготовки до пологів та батьківства.

Проведено 2 тренінги для навчання представників районів клієнт-орієнтованому консультуванню в рамках Компоненту “Міжсекторна модель сприяння здоров’ю матері та дитини”. 19-21 травня 2009 року відбувся тренінг в Вінниці, в якому взяли участь 35 учасників з усіх пілотних районів Вінницької області (лікарі-акушери-гінекологи, акушерки, медсестри, соціальні працівники). 20-22 травня 2009 року такий тренінг відбувся в Івано-Франківській області, де були присутні 28 учасників з пілотних районів регіону.

Семінар з надання методичної підтримки відбувся 19 травня 2009 року в Ратному (Волинська область). Взяли участь 25 осіб – представники РДА, лікарі, соціальні працівники, педагоги, які беруть активну участь у впровадженні заходів в рамках Компоненту “Міжсекторна модель сприяння здоров’ю матері та дитини”. 2 червня 2009 року такий семінар відбудеться в Городенці (Івано-Франківська область).

19-21 травня 2009 року відбувся другий тренінг з послуги «Навчання здоров’ю» в АР Крим (перший тренінг був проведений 24-26 березня 2009 року) в рамках Компоненту “Міжсекторна модель сприяння здоров’ю матері та дитини”. В тренінгу взяли участь 28 представників з усіх 5 пілотних районів Програми (педагоги, мед.працівники, соціальні працівники). Тренінг присвячений навчанню спеціалістів організації роботи з підлітками за методикою „рівний-рівному”, яка дозволяє максимально широко популяризувати серед молоді сучасні підходи щодо здоров’я.

5-7 травня 2009 року відбувся тренінг для спеціалістів Вінницької області з навчання впровадженню послуги «Розвиток дитини раннього віку» в рамках Компоненту “Міжсекторна модель сприяння здоров’ю матері та дитини”. Взяли участь 35 осіб – педагоги, методисти, педіатри з усіх районів Вінницької області, де впроваджується Програма.