17 вересня 2010 р. о 15:00 в Києві в приміщенні арт-кафе «ХудГраф» (б-р. Т.Шевченка 33, 2-й поверх) відбулося офіційне відкриття Всеукраїнського фотоконкурсу «Світ дитячої мрії» та був проведений перший майстер-клас «Школи сімейної фотографії» відомого українського фотохудожника Віктора Марущенка.


Ініціатива «Школа сімейної фотографії» та Всеукраїнський фотоконкурс «Світ дитячої мрії» є спільним проектом Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, Українського Фонду «Благополуччя дітей» та програми ЄС «Права жінок та дітей в Україні».

Протягом вересня та жовтня провідні фотомитці проведуть 6 майстер-класів з різних аспектів сімейної фотографії: урок з фотографування для дітей, мистецтво сімейного фотоальбому, історія та практика сімейної фотографії, юридичні аспекти фотографування дітей тощо.

Майстер-класи проходять за підтримки Всеукраїнського фотоконкурсу «Світ дитячої мрії», який проводиться вже п`ятий рік поспіль. Цьогоріч вперше конкурс цілком проходитиме в форматі «он-лайн». Конкурс проводиться у трьох номінаціях: для аматорів, професіоналів та дітей до 18 років. З 18 вересня по 1 листопада усі охочі зможуть зареєструватися на майстер-класи або взяти участь у фотоконкурсі на сайті http://www.family-album.com.ua/