30 червня 2009 р. в Новоазовському та Володарському районах, за участю Українського фонду «Благополуччя дітей», представників обласної та районних адміністрацій, управлінь освіти, служб у справах дітей, центрів соціальних служб та громадських організацій Донецької області відбулася розширена зустріч, під час якої присутні ознайомились з проектом та обговорили питання щодо його реалізації в регіоні.

Головна думка презентації полягала в тому, що розвиток соціальної роботи в громаді є необхідною умовою для попередження торгівлі людьми та організації профілактичної роботи. Об’єктами соціальної роботи з попередження торгівлі людьми мають стати діти, молодь і населення середнього віку, оскільки саме ці вікові групи представляють найбільший інтерес для торговців людьми.

Також присутні були ознайомленні з заходами, передбаченими в проекті, що спрямовані на формування життєвих навичок школярів як важливої умови профілактики торгівлі людьми в громаді, а саме:

• розробка для учнів 7-11 класів просвітницької програми «Особистісна гідність. Безпека життя . Громадянська позиція»;
• забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів методично-інформаційними матеріалами з питань профілактики торгівлі людьми;
• підготовка команди спеціалістів з числа вчителів ЗОШ, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, НУО для впровадження просвітницької програми «Особистісна гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» в школі;
• сприяння створенню міжвідомчої мережі підтримки профілактичної роботі щодо торгівлі людьми в ЗНЗ.