25 травня 2010 було завершено тренінговий курс для кандидатів у вихователі будинку нового типу «Методика роботи з дитиною та родиною за індивідуальним планом опіки». До проведення тренінгу були залученні тренери: Уляна Долиняк (Товариство «Наш дім», Польща); Антоніна Шеламкова, дитячий психолог, національний тренер програми PRIDE.

 

Даний тренінгів курс переслідував 3 завдання:

  1. Ознайомити учасників з методикою, розглянути методи виховання та налагодження взаємин із дітьми та практично відпрацювати інструменти методики.
  2. Надати учасникам можливість зробити усвідомлений вибір: готові вони до роботи вихователями у будинку чи ні.
  3. Зробити первинні висновки щодо відповідності кандидатів до критеріїв вихователя будинку

 

Тренінгового курсу «Методика роботи з дитиною та родиною за індивідуальним планом опіки» дала учасникам відповіді на наступні питання: особливості індивідуального підходу до кожної дитини; умови задоволення потреб дітей в закладах державної системи опіки; складові та інструменти методики; впровадження концепції сильних сторін; вплив втрати на розвиток і функціонування дитини; умови для формування відчуття власної вартості у дитини; вивчення життєвого простору дитини, робота з батьками та родичами; складання довготривалих та щомісячних планів; зміцнення тривалих взаємовідносин з ровесниками та дорослими; коммунікація у громаді будинку.