Розпочато підготовку спеціалістів пілотних районів АР Крим (8-10 вересня), Волинської (15-17 вересня) та Івано-Франківської областей (22-24 вересня) до надання послуги «Розвиток дитини раннього віку». Всього у навчанні взяло участь 79 спеціалістів. До участі у тренінгах були запрошені вихователі дитячих садків (24), психологи (17), методисти управлінь освіти (10), представники медичної сфери. Перша серія тренінгів присвячена ознайомленню учасників з основними сучасними підходами до створення розвиваючого середовища для дітей від народження до 3-х років.

 

Розпочато цикл тренінгів для районних спеціалістів з надання послуги «Навчання здоров’ю». Тренінги відбулись на Волині (7-9 вересня), в Івано-Франківській області (28-30 вересня) та в Вінницькій області (28-30 вересня). Всього навчання пройшли 87 спеціалістів. До участі були запрошені вчителі, психологи, соціальні педагоги та медичні працівники шкіл. Учасники відзначили, що після тренінгу задумалися над власним здоров’ям, виникло бажання працювати з підлітками.

 

Експерти-автори тренінгових модулів взяли участь у моніторингових візитах до пілотних районів, де провели опитування підготовлених спеціалістів. Наталія Зимівець взяла участь у візиті у Вінницьку область (8-10 вересня). Обласні консультанти Компоненту 1 брали участь у візитах у відповідних областях. 14-18 вересня відбувся моніторинговий візит до Івано-Франківської області (Коломия, Снятин, Верховина). Під час візиту відбувся обмін досвідом спеціалістів, які проводять Школи відповідального батьківства у різних районах.

 

23-25 вересня в АР Крим проведено третій тренінг для членів Координаційних рад. Були присутні 23 представники усіх пілотних районів регіону, серед них був голова КР з Сакського району. Тренінги в інших пілотних областях відбудуться в жовтні 2009 року.